top of page
  • Foto van schrijverAnne.

Havermout in wijn

'Wat heb je dan gegeten vandaag?'

'Havermout in amandelmelk. We gaan voor tien kilo in zes weken. Je doet toch wel mee?'

'Natuurlijk', zeg ik en schroef een wijn open. Ik heb de hele dag zulke calorie-arme gedachten gehad, dat heft mekaar vast op.

Zet een paar vrouwen bij elkaar en binnen no-time worden de vetrollen uitgewisseld. We slaan op dijen, poken in wangen en trekken onderkinnen, buiken worden tussen duim en wijsvinger geschud. De toehoorder zal weten hoe erg het gesteld is.

Elke traktatie gaat gepaard met verontschuldigingen. Het is feest, maandag begin ik weer, ik heb ook geen ruggengraat. Of met rebellie: je leeft maar één keer, liever te dik in de kist dan een feestje gemist: u kunt me vast aanvullen.

Ik ken van al mijn vriendinnen en collega's hun probleemzones. Bevinding: zij die klagen over een dikke kont, zijn zelden dik. Let maar op. Dat zijn slanke dennen die net niet ver genoeg achterom kunnen kijken. Deze derrières passen doorgaans drie keer in mijn buik. Oh! Hoe vaak ik niet gefeliciteerd ben met de derde op komst!


Mijn schoonheidsspecialiste en ik - ja ja mensen, werkelijk niets is wat het lijkt - horen maandelijks dankbaar van elkaar dat het weer niet is gelukt, dat het echt verschrikkelijk is, en waar zat dat restaurantje waar je het over had ook alweer? Gedeelde smart is immers de helft - wat voor calorieën zelden opgaat.

Elk dieet is besproken, en veel zijn er ook geprobeerd. Ik leefde eens maanden op mierzoet astronautenvoedsel, ik smolt waar ik bij stond. Maar ik miste het kauwen verschrikkelijk. En waar het begin en het eind nou precies zit kan ik nooit aanwijzen, maar voor ik het wist was ik weer die wandelende magneet voor vetcellen.

Elke dag word ik wakker met de gedachte: 'Nu. Nu ga ik het doen. Over tien weken Ben Ik Sidonia Herself!'

Dan hijs ik me in m'n corrigerend ondergoed en begin dapper aan de yoghurt met fruit.

Om tegen tien uur toch wel wat trek te krijgen.

Rond twaalven is álles in de koelkast aantrekkelijk.

En om zes uur ben ik mijn voornemens volledig kwijt. Maandag. Maandag begin ik.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yankee

コメント


bottom of page